Προκήρυξη:
Μίας (1) θέσης άμισθου υποψήφιου διδάκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών
Η Προσωρινή Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών στη με αριθμό 08/24-01-2022 συνεδρίασή της αποφάσισε την προκήρυξη μίας (1) θέσης άμισθου υποψήφιου διδάκτορα, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο: Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων. Καινοτόμες Συσκευασίες Τροφίμων.
Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν από 27/01/2022 – 04/02/2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου) έντυπη αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τέρμα Χ. Τρικούπη, 2ος Όροφος, 30100, Αγρίνιο), Τηλ. 26410 74130-131 – e-mail: foodscsecr@upatras.gr, μαζί με τα παρακάτω απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών (άρθρο 5, ΦΕΚ 228, τ. Γ, 25/01/2021):
α) Σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος
β) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
γ) Προσχέδιο της προτεινόμενης διδακτορικής διατριβής στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και οι προτεραιότητες
δ) Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά προτίμηση της Αγγλικής
ε) Τουλάχιστον δύο συστατικές επιστολές από Καθηγητές ή Λέκτορες Α.Ε.Ι. σε φάκελο κλειστό από τον παρέχοντα τη συστατική
στ) Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Ο/η υποψήφιος/α στην αίτηση του αναγράφει τον προτεινόμενο τίτλο, την προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης και τον προτεινόμενο ως επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής, ο οποίος ανήκει σε όσους έχουν δικαίωμα επίβλεψης διδακτορικής διατριβής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του παρόντος Κανονισμού.
Μετά τον τυπικό έλεγχο των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι υποψήφιοι θα κληθούν να προσέλθουν στο Τμήμα για προσωπική συνέντευξη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του παρόντος Κανονισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις και κριτήρια εισαγωγής όπως περιγράφονται στο άρθρο 4, παράγραφο 4.1 εδάφια (α) και (β) του παρόντος κανονισμού. Η εμπειρία στην σύνθεση και ανάπτυξη καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων ενεργών συσκευασιών τροφίμων καθώς και στον έλεγχο της διάρκειας ζωής συσκευασμένων τροφίμων κρίνονται ως σημαντικά προσόντα.
Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υπό προκήρυξη θέση μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Άρη Επ. Γιαννακά Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, τηλ.: 2641074212, e-mail:agiannakas@upatras.gr