Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

6.12.24 | Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου στο Πανεπιστήμιο και η συμβολή του Πανεπιστημίου στην πόλη μας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου, πλατεία Γεωργίου Α25.

——————————————————————————————-

7.12.24 | Ημερίδα: Ο εθελοντισμός στον τομέα της υγείας

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 10:00 π.μ., η Φλέβα Ζωής, η φοιτητική ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με τίτλο « Ο εθελοντισμός στον τομέα της υγείας» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ημερίδα έχει σκοπό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της τεχνολογίας, καθώς και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ψυχολογικές συνιστώσες των δοτών και των ληπτών και τελεί υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα συμμετέχουν φοιτητικές ομάδες αιμοδοσίας των πανεπιστημίων της χώρας μας και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της αιμοδοσίας, της τεχνολογίας και της υγείας.

——————————————————————————————-

8.12.24 | ΜΕΤ: Εθελοντισμός, Υγεία και Περιβάλλον-το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024, στις 18.30, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ) και ο Σύλλογος Φίλων ΜΕΤ, διοργανώνουν στο χώρο του Μουσείου την εκδήλωση «Εθελοντισμός, Υγεία και περιβάλλον – το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του».

Πληροφορίες: Εθελοντισμός, Υγεία και Περιβάλλον, “Το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του”

——————————————————————————————-

11.12.24 | Εκδήλωση του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΣΟΚΠΠ) διοργανώνει εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη,  11 Δεκεμβρίου 2024, και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος). Ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος του  ΣΟΚΠΠ,  κ. Ηλίας Παναγιωτόπουλος, με θέμα: «Η δημιουργία ως ανάγκη στην φάση ολοκλήρωσης του ανθρώπου».
Προλογίζει-συντονίζει:  κ. Γιώργος Δάσιος, μέλος ΔΣ του ΣΟΚΠΠ
Χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου  Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα, και τον Πρόεδρο του ΣΟΚΠΠ, κ. Σταύρο Κουμπιά (διαδικτυακά).

——————————————————————————————-

11.12.24 | Διεξαγωγή χριστουγεννιάτικου αγώνα ανώμαλου δρόμου 2024 Πανεπιστημίου Πατρών
Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διοργανώνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 στις 11:00 το πρωί χριστουγεννιάτικο αγώνα ανώμαλου δρόμου 2024 Πανεπιστημίου Πατρών με εκκίνηση καθώς και τερματισμό τον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του Ιδρύματος. Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη διαδρομή καθώς και χρήσιμα στοιχεία της διοργάνωσης μπορείτε να εντοπίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://gym.upatras.gr/2024/12/03/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7%cf%83-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%84/

——————————————————————————————-

14.12.24 | Εκδήλωση της ομάδας BiTUP με τη στήριξη του Τμήματος Βιολογίας
Το Τμήμα Βιολογίας στηρίζει την προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής και μη κυβερνητικής ομάδας ΒiTUP (Bioscientific Team University of Patras) και σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. (Αίθουσα Ι-12) με τίτλο: BioCareer Day –  Get inspired.  Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα https://infobioteamup.wixsite.com/mysite

——————————————————————————————-

Μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών δίνει ελπίδα για μία νέα γονιδιακή θεραπεία της υδροκεφαλίας
Ερευνητές από το εργαστήριο Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών βρήκαν μια γονιδιακή θεραπεία που «διορθώνει» κύτταρα που υφίστανται βλάβη κατά την υδροκεφαλία

Στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχουν δισεκατομμύρια εξειδικευμένα κύτταρα, τα οποία προέρχονται από έναν κοινό πληθυσμό αρχέγονων κυττάρων και είναι υπεύθυνα για διαφορετικές λειτουργίες. Μία ομάδα τέτοιων εξειδικευμένων κυττάρων που ονομάζονται επενδυματικά επενδύουν τις κοιλίες του εγκεφάλου, διαχωρίζουν τον νευρικό ιστό από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό και μέσω συντονισμένα κινούμενων τριχιδίων (κροσσών) που φέρουν στην επιφάνειά τους, διευκολύνουν τη διακίνηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Η καταστροφή/δυσλειτουργία των επενδυματικών κυττάρων είναι ένα από τα κύρια παθοφυσιολογικά χαρακτηριστικά της υδροκεφαλίας στον άνθρωπο.

Ερευνητές από το εργαστήριο Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Σταύρο Ταραβήρα σκέφτηκαν να δημιουργήσουν νέα λειτουργικά κύτταρα μιμούμενοι τις φυσιολογικές διαδικασίες που οδηγούν στη δημιουργία επενδυματικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, με μακροπρόθεσμο στόχο να προτείνουν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε ασθενείς που πάσχουν από υδροκεφαλία.

Στην αναγέννηση των πολυκροσσωτών επενδυματικών κυττάρων του εγκεφάλου βασίζεται η πρωτοποριακή έρευνα της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στο εργαστήριο του καθηγητή Ταραβήρα, Δρ Κωνσταντίνας Καπλάνη, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνούς φήμης επιστημονικό περιοδικό EMBO Molecular Medicine. Η ιδέα αυτής της μελέτης στηρίζεται σε προηγούμενα αποτελέσματα της ίδιας ερευνητικής ομάδας, που έδειξαν ότι δύο πρωτεΐνες, οι GEMC1 και MCIDAS είναι οι υπεύθυνοι παράγοντες που καθοδηγούν τη μετατροπή ενός ανώριμου κυττάρου του εγκεφάλου κατά την εμβρυική ζωή, σε επενδυματικό κύτταρο. Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες GEMC1 και MCIDAS είναι ικανοί να επαναπρογραμματίσουν προς επενδυματικά τα κύτταρα που υφίστανται βλάβη κατά την υδροκεφαλία.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κυτταρικές καλλιέργειες αλλά και πειραματικά ζωικά μοντέλα που μιμούνται την ανθρώπινη υδροκεφαλία για να αποδείξουν τα ευρήματά τους. Και στις δυο περιπτώσεις αύξησαν εξωγενώς την παρουσία των πρωτεϊνικών παραγόντων GEMC1 και MCIDAS ειδικά σε μια ομάδα κυττάρων που ονομάζονται αστρογλοιακά, και αυτά επαναπρογραμματίστηκαν σε επενδυματικά κύτταρα. Τα νέα επενδυματικά κύτταρα που δημιουργήθηκαν έμοιαζαν με τα φυσιολογικά, διέθεταν πολλαπλούς κινούμενους κροσσούς (τριχίδια) και ήταν λειτουργικά.

«Το εύρημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς υποδεικνύει ότι η παρουσία της πρωτεΐνης MCIDAS μπορεί όχι μόνο να συμβάλει στη δημιουργία νέων λειτουργικών επενδυματικών κυττάρων, αλλά και να αποκαταστήσει τη δομική ισορροπία του εγκεφάλου», προσθέτει ο καθηγητής Ταραβήρας.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων αναγεννητικών θεραπευτικών προσεγγίσεων κατά της υδροκεφαλίας, προτείνοντας τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων που βρίσκονται στο σημείο της βλάβης προς επενδυματικά ως μια πολλά υποσχόμενη παρέμβαση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα του καθηγητή Ταραβήρα ήταν η πρώτη παγκοσμίως που πρότεινε επαναπρογραμματισμό ‘ελαττωματικού’ εγκεφαλικού ιστού σε λειτουργικά επενδυματικά κύτταρα και αυτό βασίζεται σε πολύχρονη έρευνα του εργαστηρίου του Έλληνα επιστήμονα που αποσαφηνίζουν τα μοριακά συμβάντα που οδηγούν στην παραγωγή αυτών των κυττάρων κατά τη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Η σημασία των ευρημάτων της ομάδας του κου Ταραβήρα αναδεικνύεται και από την ειδική αναφορά για τη δημοσίευση αυτή στην ιστοσελίδα του Hydrocephalus Association for Discovery Science των ΗΠΑ (https://hands.hydroassoc.org/regenerating-ependymal-cells-as-a-potential-therapeutic-strategy-for-hydrocephalus/). Ενώ ο κ. Ταραβήρας για την προοπτική μίας καινούργιας κυτταρικής/γονιδιακής θεραπείας για την ασθένεια της υδροκεφαλίας είχε αποσπάσει το «Innovator Award Grant 2020» από την Hydrocephalus Association των ΗΠΑ, η πρώτη φορά που το βραβείο είχε απονεμηθεί σε Έλληνα επιστήμονα.

——————————————————————————————-

Υποτροφίες Κέντρου Ελληνικών Σπουδών/Κ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Harvard
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών/Κ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Harvard με το Πανεπιστήμιο Πατρών χορηγούνται δύο υποτροφίες, μία από το κάθε ένα από τα δύο συμβαλλόμενα ιδρύματα, οι οποίες εξασφαλίζουν τη συμμετοχή δύο φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Πατρών (από τα Τμήματα της ΣΑΚΕ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) στο Πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου του Harvard στην Ελλάδα.
Στο Θερινό Σχολείο 2024, το οποίο είχε θέμα “Migration and Boundaries—Reconceptualizing Mobility in the Eastern Mediterranean and Beyond” συμμετείχαν:

  • η κα Γεωργία Δημοπούλου (Τμήμα Φιλολογίας), και
  • η κα Αικατερίνη Κούνη (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)

Οι εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο Θερινό Σχολείο του Κ.Ε.Σ Harvard 2024 έχουν αναρτηθεί αναλυτικά στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Σύντομα αναμένεται να αναρτηθεί η Πρόσκληση για το νέο κύκλο υποτροφιών του θερινού σχολείου K.E.Σ Harvard 2025 στο κεντρικό site του Πανεπιστημίου Πατρών.

——————————————————————————————-

Επώνυμη έδρα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»
Η Επώνυμη Έδρα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος», μετά από απόφαση της Επιτροπής του Ιδρύματος «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» και σύμφωνη γνώμη του Δωρητή απονέμεται, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025, στην πρόταση η οποία έγινε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής κ. Χάρη Αναστόπουλο και έχει τίτλο: Κβαντική Επιστήμη και Τεχνολογία. Η θέση αυτή θα υποστηριχτεί για 3 χρόνια και αναμένεται να έχει ουσιαστική συμβολή στην επιστημονική έρευνα, την διδασκαλία στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας σε επιστημονικά θέματα αιχμής. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά υποστηρίζεται μία αντίστοιχη θέση στην Ιατρική, ενώ την επόμενη χρονιά θα υποστηριχτεί μία επιπλέον νέα θέση.

——————————————————————————————-

Ειδικό Βραβείο eTwinning ITE σε διδάσκοντες του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Στο πλαίσιο της Τελετής Βράβευσης του eTwinning Ιnitial Τeacher Εducation από την Εθνική Επιτροπή η οποία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 26   Νοεμβρίου  2024, απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο στην κατηγορία Αρχικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, στους διδάσκοντες κ. Γεώργιο Γοροζίδη, και κ. Χαρίκλεια Πίτσου, για τη σημαντική συνεισφορά τους στη δράση eTwinning ITE, μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της οποίας σχολεία και Πανεπιστήμια από διαφορετικές χώρες συνεργάζονται, ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η αναγνώριση αυτή αφορά τόσο στην ενσωμάτωση της δράσης στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας, όσο και στο έργο που υλοποίησαν μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η εν λόγω βράβευση έρχεται ως συνέχεια της απονομής της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας eTwinning στο Τμήμα διδασκαλίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε Πανεπιστημιακό Τμήμα, γεγονός που αναδεικνύει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Πατρών στη διασύνδεση με την εκπαιδευτική κοινότητα του eTwinning, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση της διεθνούς δικτύωσης.

——————————————————————————————-

Ο Άρης Αγγελόπουλος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη Σερβία για τα 100 χρόνια ιστορίας του σέρβικου βόλεϊ
Ο κ. Άρης Αγγελόπουλος μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών και Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, εκπροσώπησε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ως μέλος του Δ.Σ. της, στην επετειακή εκδήλωση της Σέρβικης Ομοσπονδίας για τα 100 χρόνια ιστορίας του σέρβικου βόλεϊ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στις 25 Νοεμβρίου 2024. Η παρουσία του κ. Άρη Αγγελόπουλου στη μεγάλη αυτή γιορτή, υπογραμμίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη του Βόλεϊ και επιβεβαιώνει τη σημασία παρακολούθησης των εξελίξεων στο άθλημα σε εθνικό, διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο, τόσο σε Ομοσπονδιακά όσο και σε Φοιτητικά πρωταθλήματα.

——————————————————————————————-

Crystal Math: Ταχεία πρόβλεψη τρισδιάστατων μοριακών κρυσταλλικών δομών – ένα κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και ηλεκτρονικών συσκευών
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature (https://www.nature.com/articles/s41467-024-53596-5), η εργασία του κ. Νικόλαου Γαλανάκη (αποφοίτου του Τμήματος Φυσικής), για την ταχεία πρόγνωση τρισδιάστατων κρυσταλλικών δομών. Η πρόγνωση πραγματοποιείται μέσα σε λίγες ώρες χρησιμοποιώντας μόνο φορητό υπολογιστή, μια διαδικασία που  προηγουμένως χρειαζόταν εβδομάδες ή μήνες σε έναν υπερυπολογιστή.

Η εργασία, με συν-συγγραφέα τον Καθηγητή Mark Tuckerman, New York University,  αποτελεί το επιστέγασμα επταετούς προσπάθειας, με την υποστήριξη του National Science Foundation, και αναμένεται να χρησιμοποιεί σε πληθώρα εφαρμογών όπως την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και ηλεκτρονικών συσκευών.

(https://www.sciencedaily.com/releases/2024/11/241114161259.htm).

——————————————————————————————-

Σειρά σεμιναρίων  ιστορικού περιεχομένου, με τον τίτλο «Σελίδες Ιστορίας»
Σειρά σεμιναρίων με τίτλο: «Σελίδες Ιστορίας» γίνονται στην αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών (Κτήριο Χημικών Μηχανικών, 1ος όροφος) περίπου ανά δεκαπενθήμερο,  Τρίτη απόγευμα  και ώρα 18.00.

Ο στόχος της σειράς είναι να καλλιεργήσει την ιστορική γνώση μέσω ωριαίων σεμιναρίων και απευθύνονται  σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, κυρίως όμως, προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές, έτσι ώστε η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου δεν απαιτεί την παρακολούθηση των προηγούμενων. Είσοδος ελεύθερη

——————————————————————————————-

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας Volodymyr Liashenko στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024 ο Πρέσβης της Ουκρανίας Volodymyr Liashenko επισκέφθηκε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών όπου ο Πρύτανης Καθ. Χ. Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Ι. Βενέτης τον υποδέχθηκαν. Τον Πρέσβη συνόδευσε ο κ. Α. Αγγελόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος. Να υπογραμμιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνεργασία με τα Ουκρανικά Πανεπιστήμια με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Πατρών.

——————————————————————————————-

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Στις 26 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χ. Μπούρας και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Γ. Λέντζας. Στη συνάντηση που προηγήθηκε παρόντες ήταν οι Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος κ. Αλμπάνη, κ. Παναγιωτόπουλος καθώς και η Αντιδήμαρχος  Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Γ. Κακαλέτρη.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Λέντζας όπως και η Κακαλέτρη μεταξύ των λοιπών συζητήσεων για την ανάπτυξη συνεργειών, ενημερώθηκαν από τον κ. Σπύρο Δενάζη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κ. Γ. Τσάμπρα, ερευνητή στην ομάδα του κ. Δενάζη, για την πλατφόρμα διαχείρισης προβλημάτων, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στο οργανόγραμμα του Δήμου και να συμβάλει στη ψηφιακή καταγραφή, διαχείριση αλλά και πορεία επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας Δήμος ανά κατηγορία προβλήματος. Σαφέστατα πρόκειται για ένα σύστημα που προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και ενθαρρύνει την επικοινωνία των πολιτών ενός Δήμου με τις υπηρεσίες του διευκολύνοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.

——————————————————————————————-

Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

Περισσότερα: http://www.confer.upatras.gr/events.php                                              

——————————————————————————————-

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου