Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χ. Ι. Μπούρα προς τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών
«Αγαπητά νέα μέλη της φοιτητικής κοινότητας,
Ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών σας καλωσορίζω και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας σε ένα από τα πιο δυναμικά και ποιοτικά πανεπιστήμια της χώραςˑ ένα πανεπιστήμιο που στοχεύει στην αριστεία και βρίσκεται ψηλά στην κλίμακα των διεθνών κατατάξεων. ………»
Αναλυτικά ο χαιρετισμός: https://www.upatras.gr/chairetismos-prytani-panepistimiou-patron-ch-i-boura-pros-tous-protoeteis-foititries-tes/
—-
Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών
«Μπροστά στην νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Μια νέα χρονιά ξεκινάει με ανανεωμένη τη βούληση για τον αγώνα του Καλού και τη δυναμική εξέλιξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα χρόνια της πρώτης θητείας στην Πρυτανεία σημαδεύτηκαν από τον κορονοϊό και από εξαιρετικά δυστοπικές καταστάσεις σε όλον τον κόσμο. Και όμως, μέσα σ’ αυτήν την παρακμιακή εποχή—εποχή πάσης φύσεων ευτελισμών από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος ως την κυριαρχία του χρηματιστικού και πολεμικού χρήματος— και υπό την πίεση διαφόρων εκδοχών κρίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών εξελίχθηκε δυναμικά. Δυσλειτουργίες που ταλάνιζαν φοιτητές και διοικήσεις εξομαλύνθηκαν, νέες δράσεις ξεκίνησαν προς όφελος όλων των μελών, ενώ η θέση του Πανεπιστημίου μας στις διεθνείς κατατάξεις ακολουθεί ανοδική πορεία…….».
Αναλυτικά: https://www.upatras.gr/brosta-stin-nea-akadimaiki-chronia/
—-
Πράξη Συγκρότησης Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών ακαδημαϊκού έτους 2024-2025
Μπορείτε να αναζητήσετε την πράξη στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2024/09/Praxi-Sygkrotisis.pdf
—-
Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση: 03 – 11 Σεπτεμβρίου 2024
Ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από την Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.
Αναλυτικά:https://www.minedu.gov.gr/news/59293-03-09-24-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi
Γενικές οδηγίες για πρωτοετείς φοιτήτριες/-τές: Εγγραφή – Ενημέρωση
—-
«Ακροατής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων»
Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση του θεσμού του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Με στόχο τη διάχυση της ποιοτικής και έγκυρης επιστημονικής γνώσης και παράλληλα με σεβασμό στην επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου για αδιάλειπτη μάθηση, το Πανεπιστήμιό μας προσφέρει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν διαλέξεις πανεπιστημιακών μαθημάτων της επιλογής τους. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://auditor.upatras.gr/ στα κάτωθι χρονικά διαστήματα:
- Για το χειμερινό εξάμηνο από τις 27.08.2024 έως 20.09.2024
- Για το εαρινό εξάμηνο από τις 13.01.2025 έως 07.02.2025
Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» θα βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/stay-tuned/akroatis-panepistimiakon-mathimaton/
Τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι αναρτημένα στους ιστότοπους των Τμημάτων, που μπορείτε να δείτε μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου: https://www.upatras.gr/education/undergraduate-studies/
Τη δράση συντονίζει το Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών της Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών (στοιχεία επικοινωνίας: 2610 – 969045, 2610 – 969046, 2610-996617, e-mail: dee@upatras.gr).
—-
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- Ανακοίνωση της διάκρισης της QS Recognition Award – Commitment to Sustainability
Το Πανεπιστήμιο Πατρών έλαβε την τιμητική διάκριση από την εταιρεία διεθνών κατατάξεων QS για τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της βιωσιμότητας. Η διάκριση αυτή δίνεται σε πανεπιστήμια που επιδεικνύουν σαφή δέσμευση και αφοσίωση σε δράσεις βιωσιμότητας και γι’ αυτό εξετάζονται τα ιδρύματα που όχι μόνο βελτίωσαν τη θέση τους στις σχετικές κατατάξεις, αλλά και ξεπέρασαν κατά πολύ με τη θέση τους σε αυτόν τον δείκτη τη συνολική τους κατάταξη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών – για δεύτερη συνεχόμενη φορά- σε αυτό το πεδίο και την 151η στην Ευρώπη. Το βραβείο, το οποίο συνυπολογίζει την υψηλού επιπέδου έρευνα στα σχετικά επιστημονικά πεδία και τη βιώσιμη λειτουργία, παρελήφθη από το Πανεπιστήμιο μας στην εκδήλωση QS Europe Summit 2024 στην Βαρκελώνη. Στη διήμερη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι, με εκπροσώπους από ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρο τον κόσμο, εκπροσώπους εταιρειών, πολιτικούς, κλπ. ενώ τιμώμενη χώρα ήταν η Ουγγαρία, πανεπιστήμια της οποίας είχαν ειδική θέση στον χώρο των εκθετών. Μεταξύ των ιδρυμάτων που απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις ήταν το ETH Zurich, University of Manchester, κ.α.
—-
Έναρξη του έργου «Διεθνοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Ανακοινώθηκε Πρόσκληση προς τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) των Α.Ε.Ι. της χώρας, για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τη «Διεθνοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ», (Υποέργο 3) στο πλαίσιο του έργου «SUB2. Πανεπιστήμια Αριστείας», με προϋπολογισμό 62 εκατομμυρίων ευρώ.(https://www.minedu.gov.gr/news/59080-07-08-24-enarksi-tou-ergou-diethnopoiisi-ekpaideftikon-ypiresion-ton-aei-tou-ypourgeiou-paideias-thriskevmaton-kai-athlitismoy). Οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 02/09/2024 έως τις 29/11/2024.
—-
Ε.Η.Δ.Ε. | Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Επιτροπή Ηθικής & Δεοντολογίας της Έρευνας Παν. Πατρών
Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Επιτροπής Ερευνών η κάτωθι Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε) του Πανεπιστημίου Πατρών
Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι προτάσεις που θα έχουν υποβληθεί στον σύνδεσμο http://uproskliseis.upatras.gr/ έως και την ημερομηνία που ορίζεται στην Πρόσκληση, ήτοι έως και 22.09.2024 και ώρα 12.00.
—-
Ψηφιοποίηση Ιστορικού Αρχείου Πολυτεχνικής Σχολής
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου της Πολυτεχνικής Σχολής, μίας από τις παλαιότερες σχολές του Πανεπιστημίου μας.
Με την τεχνική υποστήριξη του προσωπικού της Βιβλιοθήκης, ψηφιοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στη Διογένεια τα πρακτικά των πρώτων 15 συνεδριάσεων της Κοσμητείας της Σχολής.
Το πρώτο πρακτικό 1/27.3.1973 ξεκινάει ως εξής:
Θέμα 1ον Ανακοινώσεις
Αρχομένης της συνεδριάσεως, ο κ. Κοσμήτωρ λέγει: Σήμερον είναι η πρώτη συνεδρία των καθηγητών της Σχολής, η οποία συγκαλείται κατόπιν του διορισμού του υποφαινομένου ως πρώτου κοσμήτορος της Πολυτεχνικής Σχολής δυνάμει του υπ.αριθμ. …
Περισσότερα για το υλικό αυτό που αποτελεί συμβολή στη μελέτη της ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα βρείτε στο http://www.engineering.upatras.gr/el/announcement/141
—-
«Ψηφιοποίηση των Ελληνικών Συλλογών Φυσικής Ιστορίας»
Στην ψηφιοποίηση, μεγάλου μέρους, των Ελληνικών Συλλογών Φυσικής Ιστορίας που διαθέτουν πανεπιστήμια και άλλοι επιστημονικοί φορείς της χώρας και στη διαμόρφωση μίας βάσης δεδομένων με διεθνή πρότυπα προχωρά η χώρα μας μέσα από μια συνεργασία οκτώ διαφορετικών φορέων από όλη την Ελλάδα που έχουν στην κατοχή τους Συλλογές Φυσικής Ιστορίας: το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ~5,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Ελλάδα 2.0 του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (NextGeneration EU), αποτελεί ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι ελληνικές Συλλογές Φυσικής Ιστορίας, εκτός από μέρος της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν ανεκτίμητη εθνική υποδομή για τη μελέτη και εκτίμηση της βιοποικιλότητας και τη συσχέτισή της με τις περιβαλλοντικές αλλαγές στην πάροδο των χρόνων, ενώ παράλληλα συνιστούν και το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες, όπως η Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα (Convention for Biological Diversity, CBD), η Σύμβαση για τον Έλεγχο του Εμπορίου Άγριας Ζωής (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna & Flora, CITES) και το Πρωτόκολλο της Ναγκόγια (The Nagoya Protocol on Access and Benefit-sharing).
Το έργο αποτέλεσε και αποτελεί βασική επιδίωξη του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναγνωρίζοντας την έλλειψη ομοιογένειας και την ανάγκη διασύνδεσης των ελληνικών συλλογών φυσικής ιστορίας στα πρότυπα της ευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής Distributed System of Scientific Collections (DiSSCo), συνέβαλε καθοριστικά στην ενσωμάτωση του έργου στη Δράση «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης» του Πυλώνα «Πράσινη Μετάβαση» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή τη σημασία του έργου για το μέλλον του τόπου μας.
Με την ολοκλήρωσή του, οι ψηφιοποιημένες συλλογές φυσικής ιστορίας των παραπάνω φορέων θα καταστούν διαθέσιμες, σε διάφορες κατηγορίες χρηστών και θα αποτελέσουν τη βάση για την παροχή των γνώσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και η κοινωνία μας, όπως α) η τεκμηρίωση της βιολογικής και γεωλογικής ποικιλότητας σε μια άνευ προηγουμένου εποχή περιβαλλοντικής κρίσης, β) η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών, γ) ο προσδιορισμός της επίδρασης των εισβλητικών ειδών στα οικοσυστήματα, δ) η παρακολούθηση των αλλαγών στους περιβαλλοντικούς πόρους, συμβάλλοντας στη προσαρμογή της χώρας στην νέα εποχή και τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στη σημαντική αυτή δράση ως ένα από τα πιο σημαντικά αποθετήρια Ελληνικών Συλλογών Φυσικής Ιστορίας, με πολύ μεγάλο αριθμό βιολογικών και γεωλογικών δειγμάτων που βρίσκονται κατατεθειμένα στις αντίστοιχες συλλογές των Τμημάτων Βιολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου και αποτελούν τμήματα της εξαιρετικά πλούσιας Ελληνικής βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας. Πιο συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν από το Τμήμα Βιολογίας , το Βοτανικό Μουσείο, και το Ζωολογικό Μουσείο και από το Τμήμα Γεωλογίας τα εργαστήρια Παλαιοντολογίας και Στρωματογραφίας, Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Έρευνας Ορυκτών και Πετρωμάτων, Κοιτασματολογίας και η Ομάδα Ενεργειακών Πηγών και Πρώτων Υλών. Με την ολοκλήρωσή του έργου, οι ψηφιοποιημένες Συλλογές Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα γίνουν ευρύτερα διαθέσιμες αποτελώντας ταυτόχρονα μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές και τοποθετώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών στον Ευρωπαϊκό χάρτη Συλλογών Φυσικής Ιστορίας.
—-
Εξέλιξη τεχνικών εργασιών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών
Στη Φοιτητική Εστία Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναμένεται ο εξοπλισμός της για να παραδοθεί σε λειτουργία. Όπως έχει τονιστεί οι πρωταρχικοί στόχοι, οι οποίοι είναι σε διαρκή προτεραιότητα, είναι η διευκόλυνση των σπουδών των φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών με έμφαση στην ποιοτική καθημερινότητα τους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και η ασφάλεια. Επιπλέον, στο νέο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο εκτελείται σειρά εργασιών, ενώ στον Βιολογικό Καθαρισμό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βαριάς συντήρησης. Να σημειωθεί επίσης ότι στην Πανεπιστημιούπολη στο Κουκούλι, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων.
—-
Συμμετοχή των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Οι Εκδόσεις του Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχουν για ακόμη μία χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή του Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου 2024. Θα παρουσιασθούν οι νέες εκδόσεις. Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).
—-
Θέση εργασίας στο Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχίας Fujian
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Επαρχία Fujian, στο πλαίσιο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, προσφέρουν μια (1) θέση εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εντοπίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://alumni.upatras.gr/thesi-ergasias-sto-grafeio-exoterikon-ypotheseon-tis-eparchias-fujian/
—-
Βιωματικό εργαστήριο ομαδικής συμβουλευτικής με τίτλο: «Διαπροσωπικές σχέσεις κατά την ακαδημαϊκή ζωή: Εγώ και οι άλλοι»
Στις 14 Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το βιωματικό εργαστήριο ομαδικής συμβουλευτικής με τίτλο: «Διαπροσωπικές σχέσεις κατά την ακαδημαϊκή ζωή: Εγώ και οι άλλοι».
Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών με συντονίστρια την Μαρκοπούλου Αθανασία, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου.
Η ομαδική συμβουλευτική ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 2024 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 2024. Συμμετείχαν συνολικά 9 φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου μπόρεσαν να εμβαθύνουν στη διαδικασία μέσω της οποίας δημιουργούμε ειλικρινείς διαπροσωπικές σχέσεις, πόσο εύκολο είναι να αναδεικνύουμε τον αληθινό μας εαυτό και να αποδεχόμαστε τους άλλους άνευ όρων αλλά και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις και να οικοδομήσουμε κοινωνικές σχέσεις με ουσιαστικές και γερές βάσεις.
Σκοπός του συγκεκριμένου βιωματικού εργαστηρίου ήταν η ανάδειξη της σημασίας των διαπροσωπικών σχέσεων, η καλλιέργεια και η διαχείριση αυτών κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε θετικά σχόλια για το εργαστήριο, που αποτέλεσε μια πολλαπλά ωφέλιμη εμπειρία για αυτούς.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιωματικό εργαστήριο όπως και για την αξιολόγηση αυτού από τους συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε στο link που ακολουθεί: https://mentalcare.upatras.gr/2024/07/04/apotimisi-ergastiriou-omadikis-symv/
—-
Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
- Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Cardio Bridge 2024»
5-8.9.24 - Σεμινάριο «Τεχνίτης κατασκευαστής & εγκατάστασης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου»
6-9.9.24
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.confer.upatras.gr/
—-
Νικηφόρος Βρεττάκος, «Επιστροφές»
«Επιστρέφω συχνά στη γενέθλια γη μου.
Εκεί, με βλέπει η χλόη, με ακούει
το χώμα, γνωρίζω τρεις λέξεις ανέμου.
Τα τοπία της είναι σα μιάν αγκαλιά που
με παίρνει’ κ’ ενώ ταλαντεύεται το κεφάλι μου
αστήριχτο, πέφτουν τα χέρια μου όπως
τα χέρια του Ιησού στους φιλεύσπλαχνους
ώμους του Ιωσήφ, μετά την αποκαθήλωση.»
Καλή και Δημιουργική νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά!
—-
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: 11771
Λειτουργεί επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.
Φύλαξη Πανεπιστημίου Πατρών: 6978188881, 6978188882 – Κλήση από εντός και εκτός νομού Αχαΐας
ΒΛΑΒΕΣ: 2610 996666, 6978188888
Στέγαση: 2610962180
Φοιτητική Εστία Πατρών (Ρίο): 2610992360, fep@upatras.gr
Φοιτητική Εστία Πατρών (Κουκούλι): 2610962942-41
Φοιτητική Εστία Αγρινίου: 2641074169
Φοιτητική Εστία Μεσολογγίου: 2631058257
Σίτιση (Ρίο): 2610997976, 2610997956, 2610997977
Σίτιση (Κουκούλι): 2610962941
Σίτιση (Αγρίνιο): 2641074169
Σίτιση (Μεσολόγγι): 2631058257, 2631058421
Πυρασφάλεια: Πυροσβεστική στο 199
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πληροφορίες: 2610996683
Κλητήρες Πρυτανείας: 2610996681
Γραμματεία Πρυτανείας: 2610997993, 2610996605, 2610996608, 2610969055
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων: 2610996611, 2610996695, 2610969027
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων: 2610969029, 2610969036, 2610996610, 2610997987, 2610996613
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών: 2610996734
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: 2610997755
ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ: 2610997851, 2610997841
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης: 2610969621
Τεχνικός Ασφαλείας: 2610996835
Ιατρός Εργασίας: 2610962195
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Εφαρμογή my.upatras.gr: https://my.upatras.gr/
Εγκαταστάσεις (Κτίρια – Αίθουσες): https://my.upatras.gr/maps/
Επίσημη Ιστοσελίδα Πανεπιστήμιου Πατρών: https://www.upatras.gr/
Υπηρεσίες Τηλεματικής Πανεπιστημίου Πατρών: https://www.upnet.gr/
Συχνές ερωτήσεις: https://my.upatras.gr/kb/
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών: https://alumni.upatras.gr/
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Facebook page: https://www.facebook.com/upatras/
Facebook alumni: https://www.facebook.com/upatrasalumni/
Χ (Twitter) account: https://twitter.com/upatras
Instagram account: https://www.instagram.com/upatras/
YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCnrADx55JNX5T9wNGWHbAPg/
Linkedin: https://gr.linkedin.com/school/university-of-patras/
—–
Ιστότοπος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών
Κάνε την εγγραφή σου τώρα!
https://alumni.upatras.gr/
Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου
Για τη δημοσίευση δράσεων, εκδηλώσεων, διακρίσεων κλπ. του τμήματος ή της υπηρεσίας σας στα Δελτία Τύπου του Πανεπιστημίου Πατρών,
μπορείτε να αποστέλλετε σχετικό ενημερωτικό υλικό στο Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου (e-mail: press@upatras.gr)