Έρευνα και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων, 07/04/2025

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών σάς προσκαλεί στην τηλεδιάλεξη που θα πραγματοποιήσει

τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025 και ώρα 17:30
ο Γεώργιος Φλωράκης, Head of R&D and CMC Affairs, VIANEX S.A.
με θέμα
«Έρευνα και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων»

Η τηλεδιάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων του Τμήματος Φαρμακευτικής, ο οποίος αποσκοπεί στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με το χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εν γένει της φαρμακευτικής αγοράς, και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Σύνδεσμος: https://upatras-gr.zoom.us/j/92592321428?pwd=czNqL0VWWDM4Q0JYT3dFU1dSVW9Tdz09
Meeting ID: 925 9232 1428 Passcode: 637467

Σχετικά με τον ομιλητή:
Ο Γεώργιος Φλωράκης του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1962 στο Χαλάνδρι Αττικής, και απέκτησε πτυχίο Χημικού Μηχανικού, φοιτώντας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το έτος 1989.
Ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία του από την Φαρμακευτική Εταιρεία Pharmathen κατά το έτος 1990, και μετά από το πέρασμα του και από διάφορες άλλες Φαρμακευτικές Εταιρείες και μετά από 32 συναπτά έτη παρουσίας του στο χώρο της Φαρμακευτικής Επιστημονικής Οικογένειας, ανέλαβε την ευθύνη της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Φαρμακευτικών Προϊόντων στην VIANEX.
Κατά την διάρκεια της ενασχόλησής του στην Φαρμακευτική Κοινότητα, ασχολήθηκε με την Παραγωγή και Έλεγχο Φαρμακευτικών προϊόντων, όπως επίσης με την Έρευνα, Ανάπτυξη και Έγκριση ενός Φαρμακευτικού Προϊόντος. Πολλά από τα προϊόντα που βοήθησε να αναπτυχθούν και εγκριθούν στην Φαρμακευτική Αγορά, βρίσκονται ακόμη σε κυκλοφορία. Είναι κάτοχος 2 φαρμακοτεχνικών ευρεσιτεχνιών σύνθεσης και παραγωγικής διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων.
Επίσης μέσα από την πολυετή του εμπειρία εξειδικεύτηκε και στον Σχεδιασμό χώρων κατάλληλων για την έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων. Στον σχεδιασμό αυτό αναπτύχθηκαν δεξιότητες χώρων και εγκαταστάθηκε Μηχανολογικός Εξοπλισμός κατάλληλος για την παραγωγή και έλεγχο παρτίδων παραγωγής φαρμάκων, τόσο σε Πειραματικό μέγεθος παρτίδας, όσο και σε μεγέθη μεσαίας κλίμακας μεγέθους παρτίδας. Οι χώροι αυτοί στη συνέχεια είναι κατάλληλοι ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες GMP (Good Manufacturing Practice ).

______________
Με εκτίμηση,
Κώστας Βασιλείου
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Φαρμακευτικής
Πανεπιστήμιο Πατρών