Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο αγγλόφωνο ΔΔΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών  της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας με τίτλο ¨Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη (Higher Education Policy Theory and Praxis (MaHep)¨ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ

ΔΙΪΔΡΥΜΑΤΙΚΟ – ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ» – «HIGHER EDUCATION POLICY: THEORY AND PRAXIS»

 

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

για το ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

 

Το Διϊδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) του Τμήματος    Επιστημών  της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη (Higher Education Policy Theory and Praxis (MaHep)») (ΦΕΚ 1343/τ.Β΄/26-02-2024). Η διάρκεια σπουδών είναι δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. Η φοίτηση προϋποθέτει υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων. Τα μαθήματα γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη (από 3 ώρες κάθε μέρα) και Σάββατο (6 ώρες), εξ αποστάσεως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Όλες οι διαδικασίες εξετάσεων και το colloquium πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε εξαμήνου με γραπτές ή προφορικές εξετάσεις εξ αποστάσεως ή με εκπόνηση εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου. Ο τρόπος διεξαγωγής όλων των διαδικασιών εξετάσεων με γραπτές ή προφορικές εξετάσεις εξ αποστάσεως ή με εκπόνηση εργασιών, το colloquium καθώς και οι συνεντεύξεις  θα πραγματοποιούνται μέσω zoom. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2025. Έδρα μαθημάτων και λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η Πάτρα.

 

Απονεμόμενος τίτλος

Διϊδρυματικό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη (Higher Education Policy Theory and Praxis (MaHep).

Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. έχει δύο ειδικεύσεις. Στην παρούσα πρόσκληση προκηρύσσεται μόνο η πρώτη:

  1. Strategic Planning and Quality Assurance.
  2. Teachers Education( δεν θα πραγματοποιηθεί).

 

 

Εισακτέοι

Ο αριθμός των εισακτέων στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. για την απόκτηση Μάστερ (επίπεδο 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων) ορίζεται σε έως εκατό (100) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής:

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών στην διαδικασία επιλογής για το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. είναι οι εξής:

 

(α) Οι υποψήφιοι για το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. πρέπει να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής.

Αίτηση δύναται να υποβάλουν και τελειόφοιτοι των ανωτέρω τμημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προσκομίσει Βεβαίωση Περάτωσης των Σπουδών μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2025 και πάντως πριν την ημερομηνία συνεδρίασης της ΕΠΣ για επικύρωση του πίνακα των επιτυχόντων. Στην περίπτωση αυτή αντίγραφο του πτυχίου ή του διπλώματός τους προσκομίζεται πριν από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλεγέντες θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τη λήξη των εγγραφών.

Αίτηση δύναται να υποβάλλουν και τελειόφοιτοι αλλοδαπών Ιδρυμάτων τα οποία δεν είναι ακόμα ενταγμένα στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ. Στην περίπτωση αυτή, οι αιτούντες υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση περί κατοχής τίτλου σπουδών. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλεγέντες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά έγγραφα ότι έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο τίτλος τους και το αντίστοιχο Ίδρυμα πρόκειται να ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής του ΔΟΑΤΑΠ, μέχρι την ολοκλήρωση της διάρκειας σπουδών τους. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται διαγραφή του φοιτητή, χωρίς να υπάρχει αξίωση από τον φοιτητή επιστροφής των χρημάτων που κατέθεσε και  δεν χορηγείται καμία βεβαίωση.

 

(β) να έχουν αναγνωρισμένο πτυχίο αγγλικής σε επίπεδο τουλάχιστον C1 ή πτυχίο

τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από αγγλόφωνο πρόγραμμα

 

Διαδικασία επιλογής των υποψηφίων

 

Η διαδικασία επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση των προσόντων τους. Η μοριοδότηση περιγράφεται αναλυτικά στο παράρτημα πιο κάτω και στην ιστοσελίδα του Δ.Δ.Π.Μ.Σ (https://mahep-upatras.gr).

 

Υποβολή φακέλου Υποψηφιότητας

 

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας σε μορφή pdf μέσω της πλατφόρμας: https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm# από τις 15-10-2024 έως τις 01-12-2024. Οι επιλεγέντες θα πρέπει να εγγραφούν ως τις                             13/12/2024.

 

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι ηλεκτρονικά σε μορφή  pdf μέσω της ανωτέρω πλατφόρμας είναι τα ακόλουθα:

 

  1. Αίτηση συμμετοχής (ηλεκτρονικά ή/και σε έντυπη μορφή),
  2. Αντίγραφο τίτλο σπουδών από εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης,
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας,
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στη φόρμα του europass, (αναφορά αναλυτικά σε σπουδές, διδακτική ή και επαγγελματική εμπειρία, επιστημονική δραστηριότητα),
  5. Αποδεικτικά ερευνητικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας, (εάν υπάρχουν),
  6. Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου (εάν υπάρχει),
  7. Επιστημονικά δημοσιεύματα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων με διαδικασία επιλογής εισηγήσεων (εάν υπάρχουν),
  8. Βεβαιώσεις πρακτικής άσκησης (εάν υπάρχουν),
  9. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας,
  10. Οι φοιτητές που δεν έχουν πτυχίο προπτυχιακών σπουδών αγγλόφωνου πανεπιστήμιου, η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας βεβαιώνεται με αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C1), πιστοποιείται με Πιστοποιητικό First Certificate in English, – Πιστοποιητικό Toefl με βαθμολογία τουλάχιστον 50 μόρια, – Πιστοποιητικό IELTS με βαθμό 7,0 και άνω, – Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (επίπεδο C1).
  11. Σε περίπτωση επιλογής, υποχρέωση κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης ότι: «έχω διαβάσει και αποδέχομαι τον κανονισμό σπουδών του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών»
  12. Σε περίπτωση αιτήματος για υποτροφία, κατάθεση των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
  13. Θετικά θα συνυπολογίζεται η γνώση και δεύτερης ξένης γλώσσας.

 

Για πτυχιούχους Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής:

  • Πιστοποιητικό ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (εφόσον υπάρχει).
  • Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με βάση τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής και τα δημόσια ερευνητικά κέντρα που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, δεσμεύονται από τα Μητρώα του άρθρου 304 του ν. 4957/2022, όπως ισχύει, προκειμένου τα αρμόδια ανά περίπτωση όργανά τους να διαπιστώσουν αν ένα ίδρυμα της αλλοδαπής ή ένας τύπος τίτλου ιδρύματος της αλλοδαπής είναι αναγνωρισμένα για την αποδοχή αίτησης και εγγραφής για εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ή την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Το αρμόδιο όργανο του πανεπιστημίου ή ερευνητικού κέντρου, εφόσον ο τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του άρθρου 307, επιπροσθέτως των λοιπών δικαιολογητικών που καθορίζει, οφείλει να ζητήσει Βεβαίωση Τόπου Σπουδών, η οποία εκδίδεται και αποστέλλεται από τον φορέα πραγματοποίησης των σπουδών ή τον φορέα εκπόνησης του ερευνητικού έργου. Αν ως τόπος σπουδών ή μέρος αυτών βεβαιώνεται η Ελληνική Επικράτεια, ο τίτλος σπουδών δεν αναγνωρίζεται, εκτός αν το μέρος σπουδών που έγιναν στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε δημόσιο Α.Ε.Ι.

 

Απαλλαγή από τέλη φοίτησης

1) Εγγεγραμμένοι φοιτητές Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δ.Δ.Π.Μ.Σ. δύνανται να φοιτούν δωρεάν σε Δ.Δ.ΠΜ.Σ., αν προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, εφόσον πληρούν τα οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 86 του ν. 4957/2022. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του δικαιώματος δωρεάν φοίτησης λόγω οικονομικών ή κοινωνικών κριτηρίων είναι η πλήρωση προϋποθέσεων αριστείας κατά τον πρώτο κύκλο σπουδών, που αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστον στην κατοχή βαθμού ίσου ή ανώτερου του επτάμιση με άριστα στα δέκα (7,5/10), εφόσον η αξιολόγηση στον βασικό τίτλο σπουδών που προσκομίζεται για την εισαγωγή στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη δεκάβαθμη κλίμακα αξιολόγησης Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής, άλλως το κριτήριο αυτό εφαρμόζεται αναλογικά σύμφωνα με την εκάστοτε κλίμακα αξιολόγησης, εφόσον ο προσκομιζόμενος τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από Ίδρυμα της αλλοδαπής.

2) Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που φοιτούν δωρεάν δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο τριάντα τοις εκατό (30%) του συνόλου των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά ακαδημαϊκό έτος. Αν, κατά τον αριθμητικό υπολογισμό του αριθμού των δικαιούχων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης προκύπτει δεκαδικός αριθμός, γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Αν ο αριθμός των δικαιούχων απαλλαγής υπερβαίνει το ποσοστό της παρούσας, οι δικαιούχοι επιλέγονται με σειρά φθίνουσας κατάταξης έως τη συμπλήρωση του αριθμού.

3) Η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φοίτηση ανά Δ.Δ.Π.Μ.Σ. πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και καταβολή της πρώτης δόσης των διδάκτρων, των φοιτητών στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. και σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει το ίδιο το Δ.Δ.Π.Μ.Σ.

Η οικονομική κατάσταση των υποψηφίων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο μη επιλογής στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ.

4) Δικαίωμα δωρεάν φοίτησης έχει ο φοιτητής του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. που πληροί την προϋπόθεση της παρ. 1, εφόσον ισχύουν τα ακόλουθα κριτήρια:

α) Ο μέσος όρος του αθροίσματος των φορολογητέων εισοδημάτων των δύο (2) τελευταίων οικονομικών ετών του συνόλου των μελών της οικογένειας του αιτούντος την απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης, ήτοι του ίδιου του αιτούντος, των γονέων του, ανεξαρτήτως αν κάνουν κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση, και των αδελφών του έως είκοσι έξι (26) ετών, εφόσον είναι άγαμοι και έχουν ίδιο φορολογητέο εισόδημα κατά την έννοια του άρθρου 7 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν υπερβαίνει το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), αν ο αιτών δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό έκτο (26ο) έτος της ηλικίας του και είναι άγαμος ή δεν έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης,

β) ο μέσος όρος του ατομικού φορολογητέου εισοδήματος των δύο (2) τελευταίων οικονομικών ετών του αιτούντος δεν υπερβαίνει το εκατό τοις εκατό (100%) του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν ο αιτών έχει συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας του,

γ) ο μέσος όρος του αθροίσματος του φορολογητέου εισοδήματος των δύο (2) τελευταίων οικονομικών ετών του αιτούντος την απαλλαγή από τέλη φοίτησης και του ή της συζύγου ή συμβιούντος του, εφόσον είναι έγγαμος ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ανεξαρτήτως αν υποβάλλουν κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση, δεν υπερβαίνει το εκατό τοις εκατό (100%) του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

5) Αν ο αιτών την απαλλαγή δεν έχει συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας του και είναι τέκνο τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας ή τέκνο άγαμου γονέα ή ορφανός τουλάχιστον από έναν (1) γονέα ή άτομο με αναπηρία ή μέλος νοικοκυριού με άτομο με αναπηρία δύναται να αιτηθεί την απαλλαγή κατά το ήμισυ (50%) από την υποχρέωση καταβολής τελών φοίτησης, εφόσον ο μέσος όρος στην περ. α) της παρ. 4 υπερβαίνει το εβδομήντα τοις εκατό (70%) και δεν υπερβαίνει το εκατό τοις εκατό (100%) του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος.

6) Η εξέταση των κριτηρίων περί απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης πραγματοποιείται από την Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. και εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση περί αποδοχής ή απόρριψης της αίτησης.

7) Η δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών φοίτησης παρέχεται αποκλειστικά για τη φοίτηση σε ένα (1). Π.Μ.Σ. που οργανώνεται από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.

8) Δεν δικαιούνται απαλλαγής όσοι λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται αίτηση η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και το Τμήμα δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά όποιο άλλο δικαιολογητικό κρίνει απαραίτητο.

9) Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε πολίτες τρίτων χωρών.

Στο τέλος κάθε εξαμήνου πραγματοποιείται αξιολόγηση κάθε μαθήματος και κάθε διδάσκοντος από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 

Συμπληρωματικά δικαιολογητικά

  1. Επιπλέον πιστοποιητικά ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν).
  2. Φωτοτυπία διαβατηρίου.
  3. Βεβαιώσεις πρακτικής άσκησης με αντικείμενο την Ανώτατη Εκπαίδευση (εάν υπάρχουν).
  4. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις εργασίας με αντικείμενο στην Ανώτατη Εκπαίδευση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του Δ.Δ.Π.Μ.Σ (εάν υπάρχουν).

 

 

Η μοριοδότηση γίνεται με βάση το συνημμένο παράρτημα.

 

Προκειμένου να εισαχθεί υποψήφιος/α στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 30 μόρια σύμφωνα με τον πίνακα μοριοδότησης του άρθρου 5 του κανονισμού του Δ.Δ.Π.Μ.Σ.

 

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα ορίζονται σε 4.000 € (ευρώ) και καταβάλλονται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση (2.000 ευρώ) καταβάλλεται εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την εγγραφή του μεταπτυχιακού φοιτητή και η δεύτερη δόση (2.000) καταβάλλεται στην αρχή του 2ου ακαδημαϊκού εξαμήνου. Η καταβολή των τελών φοίτησης γίνεται στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείρισή τους.

Η βιωσιμότητα του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. εξασφαλίζεται με την εγγραφή τουλάχιστον 10 φοιτητών.

 

 

 

Επικοινωνία και πληροφορίες: Γραμματεία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Πανεπιστημίου Πατρών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mahep@upatras.gr ή στα τηλέφωνα 2610-969701 και 2610-969704.

Γενικές πληροφορίες για το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. https://mahep-upatras.gr,

https://www.facebook.com/HigherEducatio nPolicyMaster/?notif_t=page_user_activity

 

Παράρτημα

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού του Δ.Δ.Π.Μ.Σ.

 

1. Πτυχίο Τριτοβάθμιας

εκπαίδευσης της αλλοδαπής

Ναι-όχι
2. Πιστοποιητικό αγγλικής

γλώσσας επιπέδου C1

ή το πτυχίο

τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από

αγγλόφωνο πρόγραμμα

Ναι-όχι
3.Βαθμός πτυχίου

(η όποια κλίμακα βαθμολογίας

προσαρμόζεται στην ελληνική)

5-6: 2 μόρια

6-6,49: 3 μόρια

6,5-7: 4 μόρια

7-7,49: 5 μόρια

7,50-7,99: 6 μόρια

8-8,49: 8 μόρια

8,5-10: 12 μόρια

 

4 Βαθμός σε προπτυχιακά

μαθήματα σχετικά με

εκπαιδευτική πολιτική,

ευρωπαϊκή πολιτική,

ανώτατη εκπαίδευση,

κοινωνιολογία της εκπαίδευσης

 

 

 

 

Για κάθε μάθημα από 2 μόρια και έως 10 μόρια

5. Πτυχιακή εργασία 5 μόρια.

Αν είναι σχετική με εκπαιδευτική πολιτική, ευρωπαϊκή πολιτική ή ανώτατη εκπαίδευση, κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης

10 μόρια

6. Διπλωματική εργασία από άλλο ΠΜΣ 5 μόρια

Αν είναι σχετική με εκπαιδευτική

πολιτική, ευρωπαϊκή πολιτική ή ανώτατη εκπαίδευση, κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης

10 μόρια

7. Πιστοποιημένη ερευνητική εμπειρία 5 μόρια.

Αν είναι σχετική με εκπαιδευτική

πολιτική, ευρωπαϊκή πολιτική ή ανώτατη εκπαίδευση

10 μόρια

8. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά

περιοδικά με κριτές ή συνέδρια με κριτές

 

2 μόρια για κάθε εργασία και συνολικά  ως 8 μόρια

9. Εργασιακή εμπειρία σε θέση εργασίας που αφορά ιδρύματα ανώτατης  εκπαίδευσης ή φορείς σχετικούς με την ανώτατη εκπαίδευση ή με την ευρωπαϊκή ένωση

 

 

 

 

Για κάθε εξάμηνο εργασίας 3 μόρια και ως 30 μόρια

10. Πρακτική άσκηση σε θέσεις που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση ή

την ευρωπαϊκή ένωση

 

 

Για κάθε τρίμηνο πρακτικής 2 μόρια και ως 10 μόρια

11. Αγγλικά πάνω από C1

 

Αγγλικά C2: 5 μόρια

Άλλη γλώσσα Β2: 3 μόρια Άλλη γλώσσα C1 και C2: 5 μόρια

12. Συνέντευξη 20 μόρια