Συμμετοχή του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δ. Μαντζαβίνου στην 35η επέτειο της European Association for International Education (EAIE) 2024

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπροσωπούμενο από τον Αντιπρύτανη, Καθηγητή κ. Μαντζαβίνο, συμμετείχε μαζί με 11 ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια στην 35η επέτειο της European Association for International Education (EAIE) 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Τουλούζης. Περισσότεροι από 7.000 επαγγελματίες της Ανώτατης Εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην Τουλούζη για να γιορτάσουν την 35η επέτειο της EAIE και να προβληματιστούν για το μέλλον της διεθνοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν η πρώτη που συμμετείχε ποτέ στην EAIE, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητή κ. Νίκο Παπαϊωάννου και από εκπροσώπους 12 συνολικά κορυφαίων ελληνικών ιδρυμάτων, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, δόθηκε η δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών να δικτυωθεί με ομολόγους τους σε θέματα ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών συμμετέχοντας σε παραγωγικές συναντήσεις και διερευνώντας τις  ευκαιρίες συνεργασίας με πανεπιστήμια από διάφορες χώρες, εστιάζοντας στη δημιουργία διεθνών πτυχίων, προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και κοινής έρευνας.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχοντας στο ετήσιο Συνέδριο και Έκθεση της EAIE, 2024 ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη δέσμευσή του στη διεθνοποίηση και στην προώθηση του Ιδρύματος ως προορισμός σπουδών για διεθνείς φοιτητές, στόχευσε στην εδραίωση κι εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών αλλά και στην ανάπτυξη νέων, τόσο εντός όσο κι εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων.