Διεθνής Τιμητική Διάκριση σε Απόφοιτο του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών

Το βραβείο “Peter Debye” για το 2024 απονεμήθηκε στον  Δρα. Σταύρο Δρακόπουλο, https://sites.fct.unl.pt/bds2024lisbon/pages/awards.

Το βραβείο “Peter Debye” απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την επιστημονική εταιρεία “International Dielectric Society”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “International Dielectric Society”:

“Dr Drakopoulos has enhanced our compensation of polymers by identifying the universal scaling principles that govern DC conductivity. He achieved this by analysing the frequency dependence of the dielectric response. Additionally, he has contributed to the development of materials for energy storage applications”.

For these reasons he is awarded the “The Peter Debye Prize for Young Investigators for Excellence in Dielectric Research” for 2024.

Ο Δρ. Σταύρος Δρακόπουλος  εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών το 2011 και αποφοίτησε το 2016. Στην πτυχιακή του εργασία μελέτησε, στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών, την διηλεκτρική απόκριση βιοσυμβατών νανοσύνθετων υλικών πολυμερικής μήτρας. Τα δοκίμια των βιοσυμβατών νανοσύνθετων τα παρασκεύασε στο πανεπιστήμιο “Budapest University of Technology and Economics” στο οποίο μετέβη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Placement, υπό την επίβλεψη του αείμνηστου Καθηγητή Joseph Karger-Kocsis. Από την προπτυχιακή του εργασία προέκυψαν και οι πρώτες 5 δημοσιεύσεις του.

Στην συνέχεια εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με πλήρη υποτροφία στο “Department of Materials, Loughborough University” (UK) (2019). Έχει εργασθεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο “School of Metallurgy and Materials του University of Birmingham” (UK) και στο “Department of Physics του University of Bath” (UK).

Από τις αρχές 2023 εργάζεται στο “Princeton Materials Institute” του πανεπιστημίου “Princeton University” (USA) ως Associate Research Scholar.

Ο Δρ. Σταύρος Δρακόπουλος εξακολουθεί και μετά την αποφοίτησή του να επισκέπεται τακτικά και να συνεργάζεται με το Τμήμα Επιστήμης των Υλικών.

Με την βεβαιότητα ότι εκφράζω όλα τα μέλη του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών θα ήθελα να συγχαρώ θερμότατα τον Δρα Σταύρο Δρακόπουλο και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του βήματα.

______________
Γ. Χ. Ψαρράς,
Καθηγητής,
Τμήμα Επιστήμης των Υλικών