Διάκριση μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, κ. Ανδρέα Καζαντζίδη για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της International Solar Energy Society (ISES). H ISES είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός για την ηλιακή ενέργεια, με μέλη από περισσότερες από 110 χώρες και με τη θεσμική συμμετοχή περισσότερων από 100 Ερευνητικών Οργανισμών και εταιρειών.

Η εκπροσώπηση του Τμήματος Φυσικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ISES έρχεται ως αποτέλεσμα της ερευνητικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας στην αποτίμηση και πρόγνωση του ηλιακού δυναμικού, σε διάφορες χωροχρονικές κλίμακες, με τη συνέργεια μοντέλων και επίγειων/δορυφορικών μετρήσεων.

Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή για το Τμήμα Φυσικής, τη Σχολή Θετικών Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς αποδεικνύει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που στελεχώνει το ίδρυμά μας, τη διεθνή δικτύωση, την εξωστρέφεια, αλλά και το σημαντικότατο επιστημονικό έργο που παράγεται.

Ευχόμαστε από καρδιάς στον κ. Καζαντζίδη, υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα για περαιτέρω επιτυχίες και διακρίσεις.

 

_____________
Ο Κοσμήτορας
Γεώργιος Παπαθεοδώρου