Mathworks Minidrone Competition Greece 2024, 27/09/2024

Η Ομάδα Ρομποτικής (Open Robotics Group), του Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την MathWorks, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Mathworks Minidrone Competition με συμμετοχές φοιτητών από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, σε εθνικό επίπεδο, σε πολλά αξιόλογα διεθνή πανεπιστήμια και πολλές φορές εντάσσεται στο πλαίσιο δραστηριοτήτων μαθημάτων σχετικών με τα επιστημονικά αντικείμενα όπως η ρομποτική, η μοντελοποίηση φυσικών συστημάτων, η επεξεργασία εικόνας, ο έλεγχος συστημάτων, η μηχανική μάθηση κλπ.

Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του πανεπιστημίου μας που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στα παραπάνω αντικείμενα να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Ομάδα Ρομποτικής:

Γιώργος Νικολακόπουλος, Καθηγητής (gnikolak@upatras.gr)

Παναγιώτης Κουστουμπάρδης, Ε.ΔΙ.Π. (koust@upatras.gr)

 

 

Mathworks Minidrone Competition – Greece 2024                                               View online version

Σας προσκαλούμε στον 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Minidrone της MathWorks!

Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να προγραμματίσουν ένα Minidrone μέσα από το περιβάλλον των MATLAB και SIMULINK σε δύο γύρους:

1ος Γύρος: Virtual Προσομοίωση – Χρησιμοποιήστε το Simulink για να δημιουργήσετε ένα μοντέλο προσομοίωσης του Minidrone που θα ολοκληρώνει ορισμένες εργασίες, όπως πτήση σε προκαθορισμένη πορεία και προσγείωση σε συγκεκριμένο σημείο. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 15η Ιουνίου 2024 και η τελευταία ημέρα υποβολής του μοντέλου Simulink είναι η 5η Ιουλίου 2024.

2ος Γύρος: Υλοποίηση του μοντέλου σε πραγματικό Minidrone – Οι κορυφαίες ομάδες του 1ου Γύρου θα προσκληθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, για να αναπτύξουν το μοντέλο Simulink σε πραγματική πίστα χρησιμοποιώντας Parrot Mambo Minidrones.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος του διαγωνισμού, του τρόπου συμμετοχής αλλά και αξιολόγησης των μοντέλων στο παρακάτω link:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ MINIDRONE ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ